Smink är hemskt

Efter att ha använt smink 3 dagar i streck ser mitt ansikte ut som månen klädd i röda kratrar...
Vitt med utstående finnar alltså. Chockartat.



Använder nästan aldrig smink nu för tiden... inte för att jag är emot det, är bara så jälva lat!
Och sen blir min hud alltid så förstörd av allt man kletar in i ansiktet....

Använder jag lite läppglans känner jag hur munsåret smyger in under läppen och mot min vilja bosätter sig

Använder jag Maskara och eyeliner får jag alltid något i ögat och får gå omkring med blodsprängda ögon...

Använder jag fonation och puder kan jag räkna med att få klämma finnar resten av veckan.

Och då ska vi inte snacka om pengarna och  tiden man måste lägga ut på sminket... blä!

Men det jag vill komma till....
Finnar gör en verkligen ful!  Visst ibland kan man bara känna sig så otroligt snuskig, men duschar man, rakar benen, eller noppar ögonbrynen så kan det kännas lite bättre... men får man en finne... Dåååå dåååå är det kört!

Då måste man vänta tills den där envisa stora röda blämman försvinner och det kan ju ibland dröja en hel vecka! Och det finns ju inte dirrekt någonting som skyndar på det, neee man ska stå ut med den där jäveln tills den blivit gammal och förhoppningsvis ruttnar bort.
Man kan klämma den men då blir det ist ett fult ärr som läcker vätska och är kvar ännu längre... eller så använder man salvor och grejs men inte fan fungerar det snabbare på mig...!

Så varje morgon ser man hur finnen växer.

Det börjar med en liten röd prick "Åå nej det där kommer bli en finne"

Under dagen har man inte tänkt mer på det tills man av misstag råkar gå förbi en spegel "Men gud va har jag för smuts i ansiktet? Vänta... nej.... ARGH en blämma! Den hade jag glömt bort" och alltid blir det en liten vit plupp som fortfarande är så liten och hård att den inte går att klämma, Och jag har en ful ovana att ALLTID klämma finnar... men det ser ju bara så äckligt ut när man ser den där stora vita utstående pluppen i mitten på den röda finnen... BLÄÄÄÄÄÄÄ! Jag vet hur mkt jag stör mig på när andra låter sina finnar vara... så då bara händer de att jag klämmer lite liksom...

"Haha du har en finne" skrattar spegeln

Och ju mer medveten jag blir om min finne ju mer måste jag pilla och ju mer jag pillar ju större och äckligare blir den!

Inte nog med att man själv vet att den är där... självklart ska alla kommentera den!
"Hum jo alltså du har en finne där..." ironiskt men lugnt svarar man "Jahaaaa jasåå det visste jag inte!" egentligen är man as förbannad för att  någon kommenterade, man vill gå lite närmare personens öra och sen överraskande skrika "TROR DU INTE JAG VET DET DIN JÄLVA IDIOT JAG HAR VAKNAT UPP MED DEN DE TRE SENASTE MORNARNA!"

Men egentligen... vilka ilandsproblem.